تاریخچه نسیم شهر
 
نسیم شهر -آزادی
جاءالحق وذهق الباطل

اطلاعات كلي نسيم شهر

اولين ساكن نسيم شهر کیست؟

تاريخچه و موقعيت جغرافيايي نسيم شهر چیست؟

اكبر حداد،‌اولين ساكن نسيم شهر

اكبر حداد اصالتاً متولد سه قرچين شهريار مي باشد و حدود 35 سال پيش به اين منطقه مهاجرات و به شغل كشاورزي پرداخت . در آن زمان از محدوده كنوني نسيم شهر فقط محله اسماعيل آباد و وجه آباد بصورت روستاهاي كوچك وجود داشتند و فاصله اين دو روستا را باغي بنام باغ سپهري ( نام مالك ) فرا گرفته بود .

ايشان در مورد ايجاد اكبر آباد ( نسيم شهر ) چنين گفتند : قطعه زميني  از سوي يكي از مالكين روستاي وجه آباد بصورت رايگان در محله اي كه در حال حاضر ساختمان  بانك كشاورزي واقع شده  ، تقريباً روبروي شهرداري به بنده دادند و گفتند در آنجا براي خود سر پناهي بساز و بنده نيز با كمك اعضاي خانواده حصار و اتاقكي خشتي در آنجا بنا نمودم .بعدها تعدادي از مالكين وجه آباد آمدند و گفتند اگر كسي خواست در اين حوالي زمين خريداري كند شما آنها را راهنمايي كنيد . از آن به بعد بنده بعنوان واسطه بي جيره و مواجب به فروش املاك آنان پرداختم . اكبر حداد داراي 6 فرزند مي باشد كه 5 تن آنها راهي خانه بخت شده اند و در حال حاضر نامبرده در خانه اي در حدود 35 متر مربع مساحت در يكي از كوچه هاي اسماعيل آباد كه آنهم توسط يكي از خيرين منطقه به ايشان اهدا گرديده زندگي مي كند و در حال حاضر يكي از فرزندان آقاي حداد به دليل بيماري در بستر افتاده ،  از نظر وضع ظاهري محل سكونت او داراي وضعيت مطلوبي نيست . مصاحبه در تاریخ جمعه 30 دي 1390 سایت شهرداری نسیم شهر

تاريخچه و موقعيت جغرافيايي نسيم شهر

آثار و بقاياي كشف شده از  تمدن كهن ايران باستان با قدمت 7000 سال در شهرستان رباط كريم و مناطقي از بخش بوستان شامل تپه باستاني كلمه ، وجه آباد و حصارك منصوري كشف گرديده و بقعه امامزاده حسن اسماعيل آباد و درخت كهن سال وجه آباد ، نشان از سابقه ديرين حيات و زندگي پيشينيان در اين منطقه مي باشد . شايان ذكر است كاروانسراهاي حاج كمال و قلعه سنگي در رباط كريم كه مربوط به دوره هاي قاجاريه و سلجوقيان مي باشد به همراه دهها آثار باستاني نشان از قدمت ديرينه شهرستان رباط كريم دارد . نسيم شهر در جنوب غربي استان تهران از توابع شهرستان رباط كريم و در مركز بخش بوستان با وسعتي 3007 هكتار و مساحت طرح هادي 709 هكتار در مجموعه شهرداريهاي استان تهران قرار دارد .

متوسط بارش سالانه اين شهر 168 ميلي متر و رطوبت نسبت در تابستانها 34 % و در زمستانها 62 % و متوسط درجه حرارت 5/16 مي باشد . اين شهر از شرق به شهرستانهاي اسلامشهر ، از غرب به محدوده شهري رباط كريم ، از شمال به شهرستان شهريار و از جنوب به جاده ترانزيتي تهران –ساوه محدود است .

نام قبلي نسيم شهر اكبرآباد معروف بوده كه در مورخه 13/7/74 با تصويب هيئت مديره وزيران با نام مهاجر  شهر و درجه 5 بعنوان شهر مستقل ساخته شد كه بدليل عدم استقبال عمومي از نام مهاجر شهر مجدداً موضوع طي مصوبه جلسه مورخه 2/8/78 هيئت دولت و همزمان با سالروز ولادت حضرت ولي عصر ( عج ) به نام نسيم شهر تغيير يافت و در مورد وجه تسميه نام گذاري اكبر آبادي گفته مي شود  نام يكي از ساكنين قديمي و بومي است كه به نام اكبر حداد معروف است نام گذاري شده است .

نسيم شهر در گذشته شامل دو روستا به نامهاي اسماعيل آباد و وجه آباد بوده كه تقريباً از سي سال گذشته بعلت نزديكي به تهران بزرگ ، دارا بودن زمينهاي مرغوب و ارزان قيمت و تقاضاي فراوان براي ايجاد مسكن از مناطق مهاجر پذير بوده و به خاطر توسعه شهري براي تاسيس شهرداري واجد شرايط شناخته شد و در حال حاضر شهرداري نسيم شهر داراي در جه 6 مي باشد و در حوزه حريم دو دهداري بنام هاي اورين –همدانك و خير آباد وجود دارد كه حدوداً در اواسط سال 86 توسط دهياري در محدوده قانوني روستاها خدمات ارائه مي شود .

آمار جمعيتي نسيم شهر و حومه در سال 1385 و بر اساس اطلاعات سازمان آمار و نفوس و مسكن 704/166 نفر مي باشد ، ليكن با در نظر گرفتن ميزان رشد نسبي جمعيت و بر اساس اعلام مركز آمار ايران جمعيت اين شهر و حومه در سال 1386 برابر 176257 نفر سكني دارند .

موقعيت و وسعت :

رباط كريم بين 35 درجه و 28 دقيقه عرض شمالي و طول شرقي آن از نصف النهار كرينويچ بين 50 درجه و 25 دقيقه غربي تا 51 درجه شرقي قرار گرفته است . اين منطقه با وسعتي حدود 255 كيلو متر در ارتفاع 1050 متري در جنوب غربي تهران واقع است و فاصله آن از تهران 35 كيلو متر ميباشد و در جنوب شهريار واقع است . حدود آن عبارت است از شمال به شهريار و از جنوب به اراضي فشا پويه و از شرق به زمينها و محدوده اسلامشهر و از غرب به زرند محدود مي شود .رباط كريم سرزميني است كه از لحاظ ويژ گيهاي جغرافيايي مي توان آن را مخروط افكنه با جلگه آبرفتي پايكوهي دانست . در پاي كوههاي البرز چندين جلگه آبرفتي وجود دارد كه يكي از آنها جلگه آبرفتي شهريار و رباط كريم شهريار و رباط كريم مي باشد كه در روي مخروط افكنه كرج قرار گرفته است كه با شيبي از شمال به جنوب و از غرب به شرق گسترش يافته كه شيب عرض آن نسبت به شيب شمالي كمتر است .

پستي و بلندي ها :

 در دامنه ارتفاعات جنوب كرج جائي كه تقسيمات شاخه اصلي البرز به دو شاخه فرعي جنوبي و شمالي تقسيم مي شود دره رودخانه كرج كه جهت شمالي  جنوبي دارد حفر شده است از پاي كوه كندوان مقابل دره رودخانه كرج كه جهت شمالي جنوبي دارد حفر شده است از پاي كوه كندوان مقابل دره رودخانه چالوس اين دره عميق با دريافت شاخه هاي متعددي آغاز وسرانجام در جنوب به جلگه هاي آبرفتي پايكوه ختم مي شود در قسمتهاي ميان رشته هاي حنوبي دره بزرگ گردان رود با جهتي شمالي جنوبي حفر شده است كه اين رودخانه شور كه جهتي شرقي دارد در جريان ميباشد .

دومين عارضه مشخص و طبيعي جلگه هاي آبرفتي پايكوه و نهايتاً شروع كوير در ناحيه جنوبي اين منطقه مي باشد كه به طرف ساوه و قم گسترش پيدا مي كند . در ادوار گذشته در محل فعلي فلات  ايران تحولات زمين شناسي و كوهزايي در ايران انجام گرفته ايت در دوران دوم زمين شناسي تمام فلات ايران در زير آبهاي عظيم چاله ناوديس بزرگ يعني درياي تتيس قرار داشته است . حركات عظيم كوهزايي در رسوبات اين درياي عظيم از اواخر دوران دوم شروع شده است و در دوران سوم كوههاي البرز كه در شمال شهريار قرار دارد به وجود آمده است . در طي دوران چهارم كه هم اكنون ادامه دارد ان مي باشد اين كوهها در اثر عوامل مختلف فرسايش نظير باد ، آب و غيره و .... فرسوده شده و به صورت كنوني درآمده است .

مطالعه بارش منطقه :

در اين قسمت بارش منطقه را بررسي مي كنيم همانطوريكه قبلاً ذكر شد آمار مربوط را در اختيار نداشته ايم و ميزان بارندگي سالانه منطثه نسيم شهر را از طريق آمار ايستگاه معرفي شده برآورده كرده ايم كه نزديك به واقعيت است .

نوسان بارندگي :

نوسان بارش سالانه حوضه مورد مطالعه در نمودار شماره 2 و جدول 3 به خوبي نشان داده شده است بارشهاي ساليانه ضمن نوسان زياد يك سيكل تقريباً منظمي را دارا مي باشند و در طي سالهاي بررسي شده ( 80-50 ) سال بارش كمتر از ميانگين بارش سالانه را داشته است .

رابطه بين بارش و دماي حوضه :

دماو بارش دو پديده مهم و اساسي در اقليم مي باشد كه در ارتباط تنگاتنگ با يكديگر هستند دما و بارش با هم رابطه معكوس دارند . ما در نمودار شماره 3 اين رابطه عكس را مي بينيم در ماههايي كه كاهش دما و بارندگي افزايش يافته است .

  بادها :   

در شهريار و رباط كريم بادهاي مختلفي مي وزد كه آب و هواي اين دو منطقه را كاملاً تحت تاثير قرار مي دهد . اين بادها مخصوصاً در تابستان و پاييز مي وزند .

  باد شمالي و غربي :     

كه بر خلاف باد شهريار است و معولاً پس از توقف وزش باد شمال غرب شروع و سرعت آن نسبت به باد شهريار خيلي كمتر بوده و در موقع وزيدن درجه حرارت را بالا مي برد از اين باد در خرمنها استفاده ميگردد اين باد خوشو نام دارد و بيشتر در تابستان و مواردي در بهار مي وزد موقعي كه اين باد مي وزد مدت آن معمولاً از 3 تا 7 روز طول مي كشد سرعت اين باد در حدود 3 نات بوده و باعث آلودگي هم مي شود .

 باد شمالي و غربي :  

فرواني  10 درصد و سرعت آن 4 نات مي باشد . مطالبي از نسيم شهر كه مطالعات بعمل آمده توسط مهندسين مشاور پژوهش معماري وعمران با نظارت دفتر فني استانداري تهران اقتباس شده جهت اطلاع  عموم و علاقمندان درج مي نماييم . شايان ذكر است طرح هادي نسيم شهر در تاريخ 20/10/73 تصويب و در مورخه 20/4/74 جهت اجراي ضوابط و مقررات مربوطه ابلاغ گرديده است .

 

جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۲

سامامه پیامک اتوبوسرانی

ارسال انتقادات و پیشهادات به شماره

30004361444444

سایت دفتر مقام معظّم رهبری سایت ریاست جمهوری پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان نسیم آزادی وعدالت و آدرس nasimshahr12.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید ماه : 1
بازدید کل : 3375
تعداد مطالب : 2
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1